5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Visgraat tafel van Rick Tegelaar

» Naar de shop

Visgraat vloeren zijn tijdloos gebleken. Wij zien deze visgraat tafel eenzelfde lot beschoren; dit zal nooit vervelen. Atelier Rick Tegelaar noemt deze bijzondere tafel: Constructed Surface table. De tafel van Rick Tegelaar is volledig gemaakt van multiplex residuen uit de meubelindustrie.

Constructed Surface table

Het berken materiaal dat Tegelaar koopt van de houtfabriek is allemaal in het juiste formaat gezaagd. Door het materiaal samen te brengen in een visgraat patroon is er geen limiet aan hoe groot of dik de tafel kan zijn. Zelfs de kleinste stukjes die overblijven worden hergebruikt. Met zijn manier van werken kan Rick Tegelaar een sterker tafelblad maken dan het originele materiaal!

Constructed Surface tafel berken Rick Tegelaar - Gimmii

Nieuwe esthetiek

Voor zijn designs maakt Rick Tegelaar vaak speciaal zijn eigen machines. Lees bijvoorbeeld alles over zijn open Meshmatics lamp en de bekijk de machine die hij daar voor maakte. Voor de Constructed Surface table maakte hij geen speciale machine, maar wel andere methoden van omgaan met het berkenhout. Rick ligt nog toe: ” Door op een andere manier met een bestaand materiaal te werken, door andere methoden van bewerking te gebruiken, creëer je automatisch een nieuwe esthetiek. ” 

Constructed Surface tafel te koop in de Gimmii shop

Ik ben heel erg gecharmeerd van de esthetiek van deze Constructed Surface table. Voor de Gimmii shop hebben we gekozen voor het praktische model met een blad van 200 x 90 cm te koop (hoogte 75 cm), met een wit onderstel. Maar wil jij juist een kleine visgraat tafel of juist een hele grote, dan kan dat. Hij kan in elk ander formaat geleverd worden, met poten in elke RAL kleur. Neem contact op via info@gimmii.nl of 030-2540811.

Rick Tegelaar Tafel Constructed Surface Table - Gimmii Eettafel Constructed Surface Table by Rick Tegelaar - Gimmii Atelier Rick Tegelaar Constructed Surface Table - Gimmii
Constructed Surface tafel berken Rick Tegelaar - Gimmii

 

Hanglamp en vloerlamp Meshmatics en Constructed Surface Table van Rick Tegelaar - Gimmii

Ook leuk om te lezen