5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

NLXL heeft inmiddels een bewonderenswaardige collectie uniek behang, van zorgvuldig uitgekozen ontwerpers. Daar wordt nu de Washi Wallpaper van Piet Boon aan toegevoegd. Hij zal in januari 2006 in de winkels liggen, maar wij hebben hier alvast een voorproefje.

Culturele inspiratie

Piet Boon reist met zijn gelijknamige team de hele wereld over. Zij laten zich inspireren door andere culturen en door iedereen die ze ontmoeten. Altijd op zoek naar nieuwe materialen, zoals hier het buitengewone Japanse Washi papier.

Piet Boon WASHI Wallpaper Green Scenography for NLXL

 

Traditioneel Japans papier wordt Washi wallpaper

Washi betekent Japans papier en is traditioneel handgemaakt papier met een rijke historie die teruggaat tot 610 voor Christus. Vandaag de dag wordt het in allerlei vormen en toepassingen gebruikt. Denk aan het populaire Washi tape. Piet Boon viel vooral voor de karakteristieke kenmerken duurzaamheid, warmte en flexibiliteit en schoonheid. Ook is het enorm licht en sterk materiaal.

Zen behang

Boon zette al deze eigenschappen in voor zijn moderne interpretatie van het Japanse Washi papier in zijn Washi Wallpaper collectie. Geniet hier alvast van een voorproefje. Geen drukke patronen, maar Japanse Zen gevoelens en subtiele kleurgebruik. Ze zullen voor de consument beschikbaar komen in 48,12 cm (19 inches) breed en voor de projectmarkt van 124.46 cm (49 inches) tot 314.96 (124 inches).

Roll Wallpaper
Piet Boon Washi behang wallpaper - Gimmii

 

Ook leuk om te lezen