5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Zacht, warm, comfortabel vloerkleed….of toch niet?

» Naar de shop

Als ik denk aan een vloerkleed denk ik aan een product dat heel zacht en warm aanvoelt. De meeste vloerkleden geven je voeten een aangenaam en comfortabel gevoel. Maar… Bij deze vloerkleden van ‘We Make Carpets’ is het toch echt een heel ander verhaal..

Dagenlang op hun knieën …

Het trio Bob Waardenburg (1983), Marcia Nolte (1982) en Stijn van der Vleuten (1985) maakte het eerste ‘vloerkleed’ in 2009. Dit was ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Instant Nature’ tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. In het bos verzamelde zij dennenappels en naalden en hieruit ontstond het super natuurlijke ‘Forest tapijt’. Dagenlang – soms tot diep in de nacht – zaten zij op hun knieën of in andere ongemakkelijke posities om dit ‘tapijt’ tot in de puntjes te kunnen presenteren.

We Make Carpets pleisters DDW foto-Gimmii

 

We Make Carpets

Een standaard vloerkleed met daarin een patroon en verschillende kleuren; dat kan prachtig zijn, maar of je je nek daarvoor zult verdraaien? Bij de kleden van We Make Carpets  doe je dat zeker weten wel! De materialen waarmee ‘We Make Carpets’ werken zorgen werkelijk voor zéér verbaasde en verraste gezichten.

Van pasta tot feesthoedjes, van stoepkrijt tot pleisters!

Op de Dutch Design Week 2014 werd ik verrast door de zeer bijzondere, indrukwekkende tapijten van dit trio. Er lagen vloerkleden gemaakt van o.a. pasta, feesthoedjes, stoepkrijt, flesjes, vuurwerk, plastic vorkjes, paperclips, bekertjes gevuld met diverse drankjes, vlaggetjes, wasknijpers, schuursponsjes, stenen en zelfs pleisters!!!!! Het is onmogelijk om uit te leggen hoe bijzonder en gaaf dit is, je moet het écht zien om het te geloven.

Je bewust maken van de schoonheid van een alledaags product

Op de website van ‘We Make Carpets’ is te lezen wat het doel is van de ontwerpers. Ze willen dat mensen met een frisse blik naar de producten – die ‘We Make Carpets’ in de tapijten verwerkt – gaan kijken. Het doel is dat mensen zich weer bewust gaan worden van de schoonheid van die alledaagse, eigenlijk hele simpele producten.
Je kunt van álles iets moois en bijzonders maken….

Vloerkleed pasta-foto Gimmii
We Make Carpets pleisters DDW-foto Gimmii
We Make Carpets pleisters detail-foto Gimmii
We Make Carpets vloerkleed parapluutjes DDW foto-Gimmii
Vloerkleden We Make Carpets DDW-foto Gimmii
DDW We Make Carpets Strijp S-foto Gimmii
DDW schuursponsjes vloerkleed foto-Gimmii
Vloerkleed schuursponsjes DDW-foto Gimmii
DDW vloerkleden van alledaagse objecten-foto Gimmii
Kleur Koffiekopjes plastic vloerkleed foto-Gimmii
Strijp S Dutch Design Week We Make Carpets-foto Gimmii
Vloerkleed paperclips-foto gimmii
Vloerkleed watten foto Gimmii
Vloerkleed vuurwerk foto Gimmii
Vloerkleed bierflesjes foto Gimmii
We Make Carpets DDW-fotocredit Gimmii
Dutch Design Week vloerkleden Strijp S-foto Gimmii

Fotocredits: Lisette Koster, Gimmii

Ook leuk om te lezen