Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Het nieuwe woonseizoen gaat traditioneel van start met de Woonbeurs Amsterdam. Dit jaar is alweer de achttiende editie. Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober staat de Amsterdam RAI in het teken van wonen in alle stijlen, zowel binnen als buiten. Ruim driehonderd bedrijven presenteren negen dagen lang hun waar voor vrijwel ieder budget onder één dak.

Het nieuwste op woongebied is dit najaar op de Woonbeurs Amsterdam aanwezig. Met onder andere Auping, BENCH, Bert Plantagie, Cerdic, Co van der Horst, Duravit, Faber, Gamma, Gezu, Grando Keukens, Het Arsenaal, Ikea, Koninklijke Auping, Leolux, Melitta, Miele, Neef Louis Design, Onel Windowdressing, Poggenpohl, Riverdale, Rolf Benz, Sittingimage, Vitra, Volvo Cars Nederland en het Woonstation.

Jan des Bouvrie
Dit jaar presenteert Jan des Bouvrie zijn nieuwste collectie op de beurs. Zowel met zijn partners in het Arsenaal huis als met zijn collectie voor Gamma is hij aanwezig. In het Arsenaal huis worden diverse Nederlandse primeurs getoond, waaronder de nieuwste keuken van Bulthaup en de aluminium buitenshutters van StyleShutters.

Huizen en tuinen van de woon- en buitenbladen vol inspiratie
De bekende woonbladen vtwonen, 101 Woonideeën, Eigen Huis & Interieur, ariadne at Home en More Than Classic zijn natuurlijk ook weer aanwezig en presenteren op de beurs hun levensechte woonhuizen.

vtwonen laat een huis zien in bohemian stijl waarin de loungehoek met home entertainment installatie één van de hoogtepunten is. Het 101 Woonideeën huis showt duurder design naast kringloopvondsten. Het blad is ook aanwezig in het 101 Woonideeën Kafé, waar meubels worden opgeknapt en een stylist advies geeft. Paul Linse bedacht het Eigen Huis & Interieur huis, geïnspireerd op de set voor de nieuwe Nederlandse film ‘Loft’.

De buitenbladen Home and Garden, Tuin&Co en Seasons slaan de handen ineen met ‘The House Garden’, een tuin in huiselijke sfeer met een 6 meter hoog extra large vogelhuis. Zij presenteren de nieuwe collectie Seasons tafel- en keukenlinnen ontworpen door Jet Middag, de nieuwe najaarsplatencollectie van Home and Garden en de ‘polder-proof’ jungletuin van Tuin&Co, vol winterhard exotisch groen.

Design talent
Jonge Nederlandse designontwerpers, die in het voorjaar in Milaan hebben geëxposeerd, verzamelen zich op het platform Via Milano. Met onder meer de larixhouten Badkast van Anna van der Lei, die in Milaan veel bekijks trok en die wij in 2009 al spotten op de Dutch Design Week in Eindhoven. Ander creatief designtalent van eigen bodem is te zien bij  NL Design. Ontmoet Mariska Meijers, Doctorandus tafel meubelmakerij, Potterysupreme, SNURK Beddengoed en Studio Ditte. 

Ontwerper Ferry Staverman presenteert een Design Forest met imponerende metershoge bomen van diverse materialen met een sprookjesachtig resultaat.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Woonbeurs Amsterdam zijn via www.woonbeurs.nl te bestellen. In de voorverkoop (tot 20 september) kost een toegangskaart €15 in plaats van €17,50.

Ook leuk om te lezen