Milieuvriendelijke patio villa in Zeeland

» Naar de shop

Deze bijzondere villa is ontworpen door WHIM architecture en staat in Zeeland. Wat direct de meeste aandacht trekt, is de enorme hoeveelheid glas dat en de openheid die dat creëert. Alle ruimtes zijn daardoor met elkaar verbonden, zowel binnen als buiten. Wat een genot!

Eén geheel
De onderdelen die overdag het meest in gebruik zijn, zoals de keuken, het eetgedeelte en de living, vormen vrijwel één geheel met de tuin. De glazen gevel van twintig meter breed is hiervoor natuurlijk verantwoordelijk. Omdat deze kant op het noordoosten ligt, was het mogelijk deze volledig in glas uit te voeren, zonder dat je in de zomer weg zweet.

Patio Villa
De bewoners van dit huis wilden graag één laag, met een buitenruimte die los van de tuin iets meer beslotenheid biedt. Mede daarom is in het hart van de woning een patio gemaakt met (wederom) slechts glas rondom waardoor de woning in het zonlicht baadt.

De villa heeft dus een bijzonder open karakter gekregen. Keuken, eetgedeelte, living, zithoek en de tv-ruimte zijn allemaal onafgebroken aan elkaar geschakeld. De living wordt bovendien verruimd met een plafondhoogte van zes meter, die schuin wegknikt langs de tuingevel richting de keuken en aan de andere kant, naar de tv-ruimte.

Milieuvriendelijk
Bij de ingang heeft de woning een plat dak boven de garage en de slaapkamers. Hierop bevinden zich twintig zonnepanelen, voor elektriciteitsvoorziening. Verder is er een dakterras omringd door een sedumdak. De villa is bovendien energiezuinig met extra goed geïsoleerde vloeren, daken en gevels.

One of a kind!

Ontwerp: Ramon Knoester, WHIM architecture, Rotterdam
Locatie: Burgh-Haamstede, Zeeland
Oppervlak: 267m2 vloeroppervlak
Foto’s: Sylvia Alonso

Ook leuk om te lezen