Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Het is een beetje vreemd, maar we denken wel lekker: leer als vloerbedekking. Het merk Alphenberg (= Marc van Alphen & Vincent Bergmans) heeft na jarenlange leerervaring op het gebied van meubels, schoenen en riemen kunnen constateren dat leer het ook heel prima doet als bestendig materiaal voor vloer-, wand- en plafondbekleding.

Zowel thuis als in de openbare ruimte houdt het leer zich goed op de vloer. Het materiaal weerstaat bijvoorbeeld dagelijks probleemloos honderden restaurant-, musea-, winkel- en zelfs kapsalonbezoekers. De met lasers op maat gesneden leren tegels versterken de kleur & sfeer van een (liefst ruimtelijk) interieur. Dit stoere materiaal contrasteert mooi met moderne elementen en geeft een overall natuurlijke sfeer.

De huiden ‘blijven over’ van dieren die geslacht worden voor (vlees)consumptie en worden dus een bijproduct genoemd. Alphenberg heeft ook een eigenzinnige leer-filosofie, namelijk: “Leer moet er uitzien als leer. De nerf en structuur van de huid moet zichtbaar zijn. Het beest heeft winters en zomers doorgebracht in de vrije natuur, het heeft gevochten, schrammen opgelopen en is door insecten gestoken. De huid heeft een leven geleefd en heeft alles doorstaan.” Nouja, daar willen wij van de redactie toch niet al te lang bij stilstaan wanneer we met onze blote voeten op de leren ondergrond heen & weer stappen.

Leer op Liever interieur!

Ook leuk om te lezen