Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Muurdecoratie uit Warschau

» Naar de shop

Ik ben voor het eerst van mijn leven in Polen geweest en het was er heerlijk. Goed weer, veel ontspanning, lekker en goedkoop eten en veel prachtige bezienswaardigheden en architectuur. Vooral het oude centrum van Warschau overtrof mijn verwachtingen.

Kunst op muren
Ook op vakantie bleef mijn spiedende oog natuurlijk aan het werk voor Gimmii. Zo zijn de muurschilderingen op de gebouwen van het oude centrum een prachtige inspiratiebron voor huizen in Nederland. Wie wil er niet dat de buitenkant van zijn huis er zo uitziet? Maar ook voor andere gebouwen en zelfs binnen zou het prachtig zijn. Deze muurschilderingen (of is het kunst?) zijn te vinden op het Zamkowy plein in het oude centrum van Warschau.

Architectuur
Aan de ene kant van dit plein staat de trots van Warschau: het koninklijke kasteel. Dit paleis is door de Duitsers bijna volledig verwoest na de opstand van Warschau in 1944, maar tussen 1971 en 1984 weer gereconstrueerd. Aan de andere kant zijn er de huizen met de prachtige muurschilderingen. Aan de voet van de gebouwen zijn nu een groot aantal terrasjes te vinden om even lekker te relaxen. We gaven al eens eerder tips over het maken van een muurschildering. Bij deze dus ook inspiratie voor het verfraaien van buitenmuren.


Deze muurkunst is te vinden in een zijstraat van het Zamkowy plein


Het zonnetje was net even weg anders zouden de kleuren nog mooier zijn geweest


Naast het plein is ook nog een deel van de oude stadsmuur te zien

Ook leuk om te lezen