Lichte, smalle zoldertrap in Londen

» Naar de shop

De Londense ontwerpstudio Tamir Addadi Architecture heeft een ieniemienie trap gemaakt naar een ieniemienie zolder in hartje Londen.

De opdracht was om de ladder te vervangen door een hok met vaste trap om de aansluiting van de zolder naar de rest van het huis te verbeteren. De belangrijkste uitdaging daarbij was om een trap te ontwerpen voor de smalle ruimte van 140 cm x 90 cm.

Combineren van stijlen
Een belangrijke doelstelling van het ontwerp was de integratie van de twee verschillende stijlen van de zolder en de benedenverdieping te ondersteunen. Om dit te bereiken zijn drie minimale en afzonderlijke elementen ontworpen die samen functioneren als een trap, maar abstract blijven in vorm. Je kunt ze bijna zien als meubelstukken die zijn geplaatst in de ruimte, in plaats van een vast onderdeel van zowel de lagere of de bovenste verdieping.

Zelfdragende trap
Het resultaat is een prachtige geschilderde stalen trap. De zelfdragende trap is gescheiden van de muren door een smalle kloof, terwijl een vrijstaande stalen paal dient als leuning.

Licht
Door de gekozen constructie is de benedenverdieping een stuk lichter geworden. Met name het feit dat de trap los is van de muur draagt hieraan bij, omdat het licht nu langs de hele trap valt. De verdiepingen worden hierdoor nog eens extra met elkaar verbonden en het geheel maakt het nu bijzonder uitnodigend om de trap te gebruiken en naar de zolder te gaan.

Before…and after

Via: Dezeen

Ook leuk om te lezen