Braziliaans bos-beachhouse

» Naar de shop

Strand- en natuurliefhebbers opgelet! In Brazilië kregen de architecten van Vidal & Sant´Anna de opdracht een strandhuis te realiseren dat zoveel mogelijk één was met de natuur. Het gaat om het mooie dichtbeboste gebied Serra do Mar en het strand Praia do Felix. Een project om bij weg te dromen.

Duurzaam
Er werd uiteraard gewerkt met gecertificeerd hout en glas. De kamers zijn niet te groot en neigen naar minimalisme. Door het gebruik van veel glas is het er wel heerlijk licht. Let vooral ook op de veranda´s en externe trappen.

Zo natuurlijk mogelijk
Totaal zijn er 3 slaapkamers, een woonkamer, 2 badkamers, een familiekamer, een toilet en een keuken. Door het grote terras is het totaal toch zo´n 155 m2. Klimaatbeheersing is geregeld door middel van ´cross ventilatie´en luchtkamers op het dak en het dek. Op deze manier hoeft er geen verkoelingsapparatuur, zoals airconditioning gebruikt te worden.

Het eindresultaat is een heerlijk huis dat recht doet aan zijn omgeving. Een opvallend onopvallend huis om het zo maar te zeggen.

 

Ook leuk om te lezen