Dit appartementencomplex JOH 3 aan de Johannisstrasse in Berlijn, doet mij een beetje denken aan La Pedrera van Gaudi. Eigenlijk mag je niemand vergelijken met de grootmeester, maar het is toch een interessant ontwerp voor een modern gebouw.

Voorgevel
Projectontwikkelaar Euroboden heeft het design overgelaten aan J. Mayer H Architects (niet te verwarren met de zanger John Mayer waarvan wij eerder een kijkje in zijn interieur verschaften). De eigen gedachte achter de bijzondere gevel is het bieden van privacy, maar het is ook een historische referentie naar de uitbundig gedecoreerde gevels uit het ‘Wilhelminische tijdperk’.

Binnenkant
Op de begane grond zullen een aantal ruimtes komen voor commerciële doeleinden. Verder liggen de ruime appartementen op het zuid-westen en linken aan een speciaal ontworpen binnentuin. Blijkbaar kun je kiezen uit een soort soort herenhuis met privé tuin, een klassiek appartement of een penthouse met spectaculair uitzicht over de oude Friedrichstadt.

JOH 3 terrasJOH 3 terra met planten en uitzicht

Smaken verschillen, dus ik moet nog een beetje wennen. Toch heeft het wel wat, hoewel ik het oude huis naast dit complex minstens zo mooi vind. Vooral de terrassen, slaapkamer met uitzicht en de ruime woonkamer spreken me wel aan. Ben benieuwd wat jullie vinden van dit project dat in de lente van 2011 afgerond moet zijn.

JOH 3 binnentuinJOH 3 ruime appartementen BerlijnJOH 3 slaapkamer en uitzicht over Berlijn

Ook leuk om te lezen