Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Ash Allen, de ontwerper achter de Dollop lamp liet zich inspireren door een dot room die zachtjes van een lepel afglijdt. Zijn doel was een sensuele, organische hanglamp creëeren vol met contrasten. Wat mij betreft had deze designer uit Melbourne niet beter zijn best kunnen doen.

Dollop lamp

Volumineus bovenaan en smal onderaan, glossy binnenin en mat aan de buitenkant, maar ook asymmetrisch en toch volledig in balans. Puik werk. Ash besteedde bovendien extra aandacht aan het ‘ wegwerken’ van de led verlichting. De Dollop lamp (A7W) verlicht indirect de ruimte waar hij in hangt, maar is niet direct zichtbaar.

Allen maakt gebruik van slibgieten als techniek voor zijn keramische Dollops. Ze zijn ontworpen om als paar ‘ op te treden’ , maar ik vind één Dollop lamp alleen ook al een absoluut genot. Deze hangende beauties zijn overigens ook al onderscheiden als winnaar van 2013 “Edge” Commercial Award tijdens het AIFF in Sydney en als winnaar van 2013 “Delight in Light” Competition in London. Echt niet de minste lamp dus.

Dollop lamp by Ash AllenDollop lamp Ash Allen twee onderkantAsh Allen Dollop lamp organisch keramiekAsh Allen Dollop lamp

Foto credit: Jeremy Dillon

Ook leuk om te lezen