Experimentele ontwerpen van 50/50 Projects

» Naar de shop

Geef een aantal ontwerpers een thema en laat ze daarmee experimenteren tot er een uniek interieurproduct ontstaat.

Dat is wat The Fifty Fifty Projects doet. Ze bedenken jaarlijks een thema, waar verschillende hedendaagse ontwerpers hun eigen interpretatie van geven. Ze zeggen van zichzelf: “Wij zijn geen stijl, wij zijn diverse expressies gebaseerd op de interpretatie van de ontwerpers op ons jaarlijkse thema.”

Dare to share
The 50/50 Projects is een zweeds bedrijf dat durft te delen. Ze delen alles 50:50 met de ontwerpers, vanaf de eerste schets tot aan het uiteindelijke resultaat. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Katja Pettersson om ontwerpers meer te kunnen bieden. Het bedrijf werkt met verschillende hedendaagse ontwerpers en biedt hen de unieke mogelijkheid voor creatieve experimenten.

Swedish Design Goes London
Hun collectie was dit jaar voor het eerst te zien in Milaan en afgelopen maand als onderdeel van Swedish Design Goes London op het London Design Festival.

Science/Guts
Het thema van dit jaar is: Science/Guts of is het Science en Guts, Guts in Science of Scientific Guts? Hieronder een paar ontwerpen om je een indruk te geven van hoe dit thema is geïnterpreteerd.

“Collection in Chains”
Kruk gemaakt van zware kettingen
Ontwerper: Early Flower
Materiaal: Gecoat staal

“Eyjafjallajökull” (zie dat maar eens uit te spreken)
Aluminium lamp met geblazen glas en porseleinen schakelaar
Ontwerper: Mia E. Göransson
Materiaal: Aluminium, glas en porselein

Ook leuk om te lezen