5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Moois uit Noorwegen: FOG Studio

» Naar de shop

In het mooie Noorwegen hebben drie ontwerpsters hun krachten gebundeld en samen FOG Studio opgericht. De ontwerpsters zijn Anneli Hoel Fjaerli, Caroline Olsson (kennen we ook al van Bambi Table en SKOG) en Sara Gressberg. Hun collectie is binnenkort ook te zien op de Salone del Mobile in Milaan.

My Little Teacup
FOG Studio wil functionele en tijdloze producten maken, objecten waar je aan gehecht raakt door het materiaalgebruik, de vorm en het verhaal wat het vertelt.

We beginnen met de F van FOG, ontwerpster Anneli Hoel Fjaerli. Zij heeft o.a. My Little Teacup ontworpen. Dit is een serie theekopjes geïnspireerd op de Japanse theecultuur. Er zijn verschillende variaties met een gezichtje erop of een gekleurde deksel. Sommigen bestaan uit twee kopjes, één om uit te drinken en één om je theezakje in te doen. Leuk detail als je hem bijna leeg hebt, is de mooie bodem die zichtbaar wordt.

Turn
De O van FOG staat voor Caroline Olsson. Ze heeft Turn, een lamp ontworpen welke is geïnspireerd op de oude werkbank. Door aan de houten schroef te draaien kun je zelf bepalen hoe fel je hem wilt laten branden. De lamp is gemaakt van berkenhout en glas.

Pipp
Last but not least de G van Sara Gressberg. Zij heeft deze humoristische lamp Pipp ontworpen. Haar inspiratie heeft ze uit de Noorse natuur en vogels gehaald. Elke lamp kan afzonderlijk van elkaar aan- of uitgezet worden.

 

 

Ook leuk om te lezen