5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Gullfuglen! Nieuwe textielcollectie van Funkle

» Naar de shop

Tijdens het struinen langs de verschillende Scandinavische websites stuitte ik op een Noors merk waar ik nog niet eerder van gehoord had: Funkle. Ik was gelijk verkocht bij het zien van hun nieuwe textiel collectie ‘Gullfuglen’ oftewel ‘The Golden Bird’. Om hebberig van te worden!

Funkle: verhalen verteller
Funkle is een klein design bureau dat is opgericht in 2007 en gevestigd in een klein plaatsje in Noorwegen, Notodden. Ze zijn ervan overtuigd dat de producten die ze ontwerpen een betekenis moet hebben. Daarom ontwerpen ze textiel producten die een verhaal vertellen door de grafische expressie en de materiaalkeuze. Ook vinden ze het belangrijk dat de producten door zowel mannen als vrouwen mooi gevonden worden, zodat de man meer betrokken raakt bij de inrichting van een interieur.

De zware jaren 30
‘The Golden Bird’ textiel collectie is geïnspireerd door en vertelt het verhaal van een belangrijke tijd uit de industriële geschiedenis van Noorwegen. In deze periode begon het Noorse bedrijf Hydro kunstmest te produceren in Notodden en werd de arbeider de industriële ‘Golden Bird’.

Dit alles uit zich in een collectie met sterke grafische lijnen en driehoeken en felle kleuren gecombineerd met zwart/wit. De producten kun je via de funkleshop bestellen.

 

Ook leuk om te lezen