Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

In het gemeentemuseum in Den Haag zijn twee imposante tentoonstellingen te zien, over haute couture en expressionistische kunst.

Wassily Kandinsky en Franz Marc
In het begin van de 20ste eeuw zette een groep kunstenaars de kunstwereld in München volledig op zijn kop. Met expressieve, lyrische schilderijen vol felle kleuren stond o.a. de Rus Wassily Kandinsky (1866-1944) aan de vooravond van het expressionisme in Duitsland. Hij maakte prachtige, explosieve composities, geïnspireerd door experimentele muziek en primitieve volkskunst. Zodra hij kennis maakte met Franz Marc, vond hij een zielsverwant die zijn interesse en opvattingen deelt in schilderkunst en muziek. Der Blaue Reiter werd een bont, internationaal gezelschap.

Voici Paris
Alhoewel in geheel andere sfeer, wordt ook in de expositie Voici Paris! een bont gezelschap getoond, met gerenommeerde huizen als Dior, Chanel, Christian Lacroix en Jean Paul Gaultier maar ook Nederlandse couturiers als Charles Montaigne (Karel Meuwese), Frans Molenaar, Fong Leng, Victor & Rolf en aanstormend talent Jan Taminiau.

De grootste modehuizen hebben exclusieve couturecreaties uitgeleend uit hun meest recente collecties, vers van de catwalk en nog niet eerder in Nederland te zien geweest. Alle details die couture zo bijzonder maken, zijn van dichtbij te bewonderen: de schitterende stoffen, het onovertroffen borduurwerk, de coupe, al het vakmanschap van echte couture dus!

De art direction van de Haute Couture tentoonstelling is in handen van Maarten Spruyt, die een waanzinnig presentatie neer zet. Een absolute aanrader!

Ook leuk om te lezen