Indiase Dhurries van het Zweedse Oyyo

» Naar de shop

Dhurries zijn traditionele handgeweven tapijten uit India. De Zweedse design studio Oyyo heeft een aantal van deze Dhurrie tapijten ontworpen met stuk voor stuk prachtige patronen.

Oyyo; Eenvoud meets Durf

Oyyo is in het najaar van 2011 opgericht in Stockholm door Lina Zedig en Marcus Ahren. Ze hebben een sterke voorliefde voor prints en patronen. In hun ontwerpen ontmoeten eenvoud en durf elkaar. Met hun ontwerpen willen ze inspireren in plaats van instrueren. Ze werken op een nomadische manier; het verkennen van culturen, design en vakmanschap.

Zweedse Dhurrie tapijten

Dat werken op een nomadische manier is duidelijk terug te zien in hun Dhurrie tapijten. Ze worden handgeweven door een gemeenschap van ambachtslieden in de buurt van Jodhpur in India. Er wordt gebruik gemaakt van 100% biologisch katoen en kleurstoffen afkomstig van lokale planten. De tapijten zijn geweven met eeuwenoude technieken zonder het gebruik van machines. Het zijn prachtige, kleurrijke tapijten geworden met in totaal 6 verschillende patronen. Ze hebben ook prachtige namen gekregen zoals: Never Ending Story, Noto, Roden, Bastian, Brick Pastel en Labyrinth. Ze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.

Bastian Dhurrie tapijten van Oyyo

Brick Dhurrie van Oyyo

Labyrinth Dhurrie van Oyyo

Noto Dhurri van Oyyo

Roden Dhurrie van Oyyo

Ook leuk om te lezen