Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

JUNE Chandelier van Mikko Paakkanen

» Naar de shop

Mikko Paakkanen heeft de ouderwetse kroonluchter in een nieuw, duurzaam jasje gestoken en werkt er tegelijkertijd aan mee om de bossen over heel de wereld te beschermen. Ecologisch verantwoord dus!

2012 Designs for Nature
Nikari Oy is een Fins bedrijf dat in 1967 is opgericht. Het produceert kwalitatief hoogwaardige design producten van duurzaam, lokaal gecertificeerd hout.

Ze hebben het project “2012 Designs for Nature” bedacht. Hierbij werken ze samen met 12 verschillende ontwerpers die elk een nieuw ontwerp moeten maken van hout en daarbij de filosofie van Nikari betreft duurzaam hout meenemen. Het hout van de ontwerpen komt uit de lokale bossen en is bedoelt om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. De helft van de opbrengst wordt gebruikt voor bescherming van de bossen over heel de wereld. Elke maand wordt een nieuw ontwerp gelanceerd.

Mister JUNE
In de maand juni is deze kroonluchter van de Finse ontwerper Mikko Paakkanen uitgekomen. Hij zocht bij het ontwerpen naar een oplossing om met materialen en technologie te werken die zo min mogelijk gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen. Het product moest ook gemakkelijk te onderhouden zijn en tijdloos. Het resultaat is een kroonluchter met enigszins de oorspronkelijke vorm, maar vernieuwd door het gebruik van duurzaam hout en LED verlichting.

Ook leuk om te lezen