Aan elkaar geregen kandelaar

» Naar de shop

De dagen beginnen langzamerhand weer korter te worden. Steeds eerder moeten we ’s avonds de lichten aandoen. Met deze Lys Candelabra van Matte Berit Nyberg creëer je tijdens deze donkere avonden extra sfeer en warmte.

Scandinavische cultuur
De kandelaar is geïnspireerd op de Deense cultuur en het feit dat kaarsen een essentiële rol spelen in hun leven tijdens de lange, donkere winters.

De Scandinavische cultuur wordt nog altijd beïnvloed door de Jante Law. Dat is een lijst van 10 regels hoe een persoon zich moet gedragen. De meeste regels gaan over gelijkheid en dat niemand beter of belangrijker is dan iemand anders. Matte Berit Nyberg is op de cirkel vorm gekomen met het idee dat een cirkel geen boven- en onderkant heeft en geen begin en eind, waardoor het een perfect symbool is voor een samenleving die in de Jante Law gelooft.

De houten rondjes zijn met elkaar verbonden door een rode draad en de draad is onder elk rondje geknoopt in een klein gaatje. De knoop refereerd aan het samenvoegen en het sterke gevoel binnen een gemeenschap. Elk rondje afzonderlijk staat symbool voor gelijkheid, maar ze heeft ervoor gekozen deze met elkaar te verbinden op een flexibele manier om te benadrukken dat elk individu gelijk aan anderen nog flexibeler beweegt in hun hechte samenleving.

Lys Candelabra van Matte Berit Nyberg

Lys Candelabra van Matte Berit Nyberg

Lys Candelabra van Matte Berit Nyberg

Lys Candelabra van Matte Berit Nyberg

Ook leuk om te lezen