Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Eco-deco huis van Karim Rashid / Milaan preview (5)

» Naar de shop

Het belooft één van de blikvangers te worden van Milaan: het ‘huis’ dat Karim Rashid ontwierp voor DuPont, bekend van het materiaal Corian. Het project heet ‘Smart-ologic Corian Living’ en is een trendsettend en ecologisch woningconcept, waarvoor Karim Rashid o.a. een speciaal soort Corian heeft toegepast dat gemaakt is van ecologisch duurzame bestanddelen van biologische oorsprong en gerecycled materiaal; een wereldprimeur.

Swing & swung
Rashid heeft alle ruimtes in het huis vormgegeven: de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en zelfs de tuin, met Corian als verbindend element in de hoofdrol. Het mooie van Corian is dat het in elke denkbare vorm gerealiseerd kan worden en verkrijgbaar is in honderden kleuren. Naast het ‘eco-Corian’ met biologische én gerecyclede bestanddelen, zullen er ook hele bijzondere kleuren Corian te zien zijn, alsook speciale panelen van DuPont voor verminderd energieverbruik. Allemaal dus heel eco en duurzaam, maar wél met de nodige swing & swung zoals we dat van Karim Rashid gewend zijn.

Karim Rashid's ontwerp voor DuPont, bekend van het materiaal CorianKarim Rashid's ontwerp voor DuPont, bekend van het materiaal CorianKarim Rashid's ontwerp voor DuPont, bekend van het materiaal CorianExtravaganza
Karim Rashid staat bekend als een van de meest extravagante designers van deze tijd. Altijd sjiek in het pak, met een grote, maffe bril op z’n neus. Van zijn hand zijn inmiddels zo’n 3000 ontwerpen in uitvoering, hij won al meer dan 300 prijzen en heeft werkervaring in ruim 35 landen. Zijn eco-huis maakt dan ook bij voorbaat nieuwsgierig.

Je kan Karim ook dagelijks op de voet volgen via Twitter.

Karim Rashid

Ook leuk om te lezen