5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Deens design meets het Midden Oosten. Dat is wel van toepassing op dit ontwerp van Nina Bruun.

Alternatief Kelim tapijt
Kilim is een daybed van essenhout met details van textiel die de eigenschappen van het hout uitdagen. De inspiratie komt zowel van de Deense meubelklassiekers als van de meer kleurrijke Midden Oosten tradities, in het bijzonder van de kelim tapijten.

Alternatief stofferen
Er is gebruik gemaakt van een alternatieve manier van stofferen. Er is als het ware geweven met een soort gewatteerde stof in heldere kleuren. Het geperforeerde zitvlak geeft het robuuste ontwerp een licht karakter. De combinatie van de verschillende patronen zoals de nerf van het hout, de gefreesde perforatie, de gewatteerde stof en het weefsel van de stof, geeft een mooie wisselwerking. Ook prachtig is de schaduwwerking onder het daybed.

kilim detail Moeilijk is goed
De Deense ontwerpster Nina Bruun (1983) heeft een achtergrond als grafisch ontwerpster wat haar kenmerkende strakke producten verklaard. ‘Als het niet moeilijk is om te doen is het niet goed’. Volgens Nina vergt het veel werk om een creatief idee om te zetten in een meubelstuk.

Mindcraft13
Kilim maakt deel uit van de Mindcrafts13 collectie die binnenkort op de Fuori Salone in Milaan wordt gepresenteerd. De curators van de collectie zijn Kasper Salto en Thomas Sigsgaard. Het thema dit jaar is ‘The process of making’.

Ook leuk om te lezen