Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Mooie architectuur in Japan

» Naar de shop

Het Japanse architectenbureau no. 555 heeft een bijzondere moderne woning afgeleverd in Fukushima, Japan. Het woonhuis met naam KKC House is zorgvuldig ontworpen in samenhang met haar omgeving. Eén van de opvallende onderdelen is, dat de vertrekken van de grond af gebouwd zijn, waardoor er extra buitenruimte is voor de bewoners om te eten, te spelen en vrienden te ontvangen.

Golfen in huis
De architecten benadrukken dat de focus van hun design lag op het bevorderen van communicatie tussen de gezinsleden. Dit onder andere door de open outdoor plek onder het huis, maar ook de mini-golfbaan die is ontworpen tussen de woon- en slaapvertrekken. Door de enorme glazen ramen slash muren is het makkelijk voor de ouders om een oogje in het zeil te houden.

Geen pottenkijkers
Naar de buitenwereld toe is hun privacy echter weer goed gewaarborgd door de speciale ´hide away´ ramen. Het feit dat de ramen dermate hoog uitvallen helpt natuurlijk ook al goed tegen inkijk.

Minimalistisch interieur
De bewoners hebben het interieur modern, strak en minimalistisch gehouden. Zij zijn duidelijk geen fan van volle kamers en veel accessoires. Benieuwd wat jullie er van vinden.

 

 

Ook leuk om te lezen