Lampenserie Orla Wall en Big Orla

» Naar de shop

De wandlamp “Orla Wall” is als eerste ontworpen in de serie. De Deense Rikke Hagen liet zich inspireren door haar opa Orla. Hij had boven zijn werkbank in zijn timmerwerkplaats een wandlamp hangen, dat niets meer was dan een paar ruw gesneden stokken en een gloeilamp aan een snoer. Toen haar opa overleed, erfde Rikke zijn werkbank, zijn gereedschapkast én de lamp. Ze heeft hem 10 jaar lang gebruikt in haar studio en ze heeft altijd met het idee rondgelopen er ooit een moderne versie van te maken. Zo is de wandlamp “Orla Wall” geboren.

Work look
De lamp “Orla Wall” kun je aan de muur bevestigen en is gemaakt van een iepenhouten beugel en een porseleinen kap. Deze lamp maakte deel uit van de Crafts Collection CC15. De grote broer “Big Orla” heeft dezelfde work look. Het ontwerp moest eenvoudig en functioneel zijn. “Big Orla” is een hanglamp waar de kap ook van porselein is gemaakt, afgewerkt met een glanzende glazuur. Hij wordt opgehangen aan een neongekleurde nylon draad. “Big Orla” maakt deel uit van de Crafts Collection CC16.

Bolia
Vanaf januari 2013 neemt het Deense meubelmerk Bolia de lampenserie Orla op in haar collectie. “Vanaf het eerste moment dat we de lamp Orla zagen, waren we verliefd. Orla is eenvoudig, Nordic en is gemaakt van goede materialen. De combinatie van oud en nieuw op een goede oude vertrouwde manier dat is geupdated naar een moderne 2013 versie”.

Ook leuk om te lezen