Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Verblijf tussen industrie en design

» Naar de shop

Dit opmerkelijke appartement, het Leidinghuis Westergasfabriek  in Amsterdam, bestaat uit twee halfronde uitbouwen van evenementenhal ‘de Gashouder’. Er heerst een bijzondere sfeer in dit pand door de antieke tegeltjes, de houten dakconstructie en de booggewelven. Ontwerper Piet Hein Eek heeft deze ruimte omgetoverd tot een bijzonder, eigentijds, sfeervol en toch stoer appartement annex hotelsuite.

westergasfabriek gimmii

Leidinghuis Westergasfabriek

Dit gedeelte is is 1902 gebouwd om de afsluiters te herbergen waarmee de aan- en afvoer van het gas werd gecontroleerd. De afsluiters staan er nog steeds en ontwerper Eek heeft met kleurrijke accenten een sfeer gecreëerd die je terugbrengt in de oude industriële tijd maar met alle comfort en een sprankelend design van nu.

Dineren aan de knaloranje eettafel, baden in een badkamer met gewelven of slapen onder de houten dakspanten. Het kan in dit schitterend appartement dat geschikt is voor een diner in kleine kring voor maximaal 40 personen, het ontvangen van een artiest voor een evenement óf als bruidssuite voor 2 personen.

westerhotel gimmii westergasfabriekleidinghuis westergasfabriek piet hein eekwesterhotel gimmiileidinghuis westergasfabriek gimmii

 

Ook leuk om te lezen