Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Lichte woning met vrolijke accenten

» Naar de shop

De oude schuur die de basis vormde van de woning konden Katharina Pasternak en Martin Schittig niet meer verbouwen, maar bij het afbreken van het geheel zijn veel onderdelen bewaard gebleven en hergebruikt. Een moderne lichte woning in Frankfurt voor dit koppel met 2 kinderen was het resultaat.

Interieurtips

De basis is licht gehouden met toevoegingen van gerecyclede onderdelen, zoals donkere balken van de schuur, handgemaakte bakstenen en tegels uit de jaren 20. De witte basis zorgt ervoor dat de meubels en accessoires die ze gebruiken extra goed uitkomen (en makkelijk te veranderen zijn als je zou willen). We bespreken het huis en geven tips over hoe je ook zelf zo’n look zou kunnen creëren.

Hangstoel loft wit kleur in lichte woning in Frankfurt

Hangstoel Cageling

De hele stijl van het huis is een mix van een Scandinavische, Dutch design look met retro en arabische invloeden. Op de begane grond vind je de slaapkamers, badkamer en het kantoor. Met een trap kom je bij de woonkamer en keuken (op dit niveau is ook de voordeur). Met nog een trap kom je op het pronkstuk van de woning; de vide of mezzanine met de familiekamer. De perfecte plek voor een hangstoel, zoals bijvoorbeeld de Cageling van Ontwerpduo. Voor de warme en roze accenten, denk aan kleed HIDE en kussen HIDE van Nienke Hoogvliet. Als tv tafeltje kan een 24 mm tafeltje van Arend Groosman heel goed (Prijs €59).

Salontafels en roze accessoires

Frederik Roijé heeft ook een paar designs die in dit type sfeer niet misstaat. Ik zou kiezen voor Tablefields salontafel of zijn Treasure table. De SPLIT step is ook heel praktisch, mooi met bijvoorbeeld planten en past heel goed bij de industriële zwarte trap. Krukje van Scheublin in Lindeman zou je in roze stof kunnen kiezen. Erg mooi ook gecombineerd met klokje STILL van dit ontwerpduo.

Recycling

Niet alleen materialen zijn hergebruikt, de bewoners van deze woning kochten ook meubels via e-Bay en regelden andere 2e hands spullen. Geeft een hele mooie combinatie met de design elementen die er ook zijn toegepast. Denk hier bijvoorbeeld ook aan kleine Mediterraanse touches.

Keuken in de lichte woning

De keuken is ruim en wit, met als belangrijkste kleuraccent de aqua hanglampen. De lasergesneden Ray lampen van Gispen passen hier perfect. Handige SLIM plankjes van STILST (die je precies in de voegen van de meest gangbare tegels kunt schroeven, 40 cm of 45 cm) kunnen hier ook goed.

Doorleefde eethoek

Voor de eettafel hebben zij voor een echt doorleefd exemplaar gekozen. Heel mooi. Hier gecombineerd met witte stoelen en een bank met zwarte lampen. Ik zou hier de BOOOM lampen van Marc de Groot heel gaaf vinden. Qua stoelen geeft de STEEL stoel het gebruikte houteffect. Wil je een lichte luchtige meer industriële look, kies voor de That Chair van Richard Hutten voor Lensvelt. Glaswerk van Imperfect Design op tafel.

Kussens in de slaapkamer

Katarina & Martin kozen voor een simpele basis met wit, zwart en nude in de slaapkamer. Maar ze gaan behoorlijk los met accessoires en kussens. Denk aan het Savi lampje en kussens als de Rubia Silk van Studio Cotton & Clay. Andere mooie kussens zijn de Catu met een Aziatische tint van Arian Brekveld voor Imperfect design en de Fibonacci kussens van Vij5 (biologisch katoen met Indiase invloeden). Voor het onmisbare okergele accent in exotische sfeer kijk vooral ook bij BintiHome.

Foto’s:  Peter Broeng via Hus & HemKeuken wit aqua uit lichte woning met interieurtips van Gimmii

Eettafel baksteen muur
Slaapkamer eclectische kussens in oker, oranje & more

 

Ook leuk om te lezen