Een bijzonder loft in het centrum van Florence. In de 19e eeuw was deze woning een kleurstoffenfabriek en in de jaren 50 een timmerwerkplaats. Alessandro Capellaro en zijn partner Sabrina Bignami van B-arch architecten, integreerden deze historische context in hun eigentijdse design.

Creatief met kist
Bestaande kleine ramen werden vervangen door grote ramen tot het plafond, voor een ruim, modern en licht effect. Maar authentieke houten kisten uit de jaren 40, hebben ook een prominente plek in het interieur gekregen. Meer dan 300 exemplaren doen dienst in alle kamers. Als kasten, als mobiel aanrecht, als bank, als bureau en zelfs als bed. Heerlijke persoonlijke meubels dus.

Knallen
Meer hout is te vinden in de hardhouten vloeren. Dit wordt weer gecombineerd met cementen en ijzeren accenten. Meest opvallend zijn natuurlijk de knalkleuren van de accessoires waarmee de architect zichzelf heeft omringd. Op de foto´s zie je vintage lampen van zijn eigen hand, schilderijen en vazen. De keuken is contrasterend strak en rondom de tafel vind je originele Robin Day stoelen uit de jaren 60.

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen