Fashionable illustraties van Lovisa Burfitt in je interieur

» Naar de shop

Zelf ben ik al járen een enorme fan van de illustraties van Lovisa Burfitt. De ‘gekrabbelde’ grove en slanke zwarte lijnen in combinatie met een aantal sprankelende kleurdetails vind ik prachtig.

Enerzijds stralen Lovisa haar kunstwerken eenvoud en rust uit, maar anderzijds is het zó bijzonder door de elegantie en speelsheid. Ik vind haar kunstwerken echt iets sprookjesachtigs hebben. Lovisa omschrijft haar werk in een interview met Fashionarium.com zelf als “een botsing van poëzie, punk en speelsheid”.

flygande mattan mlle

Wie is Lovisa Burfitt?

Deze Zweedse fashion illustrator studeerde in 1997 af aan de Beckmans School of Fashion. In 1998 startte Lovisa haar eigen modemerk: “Burfitt”. In 2001 besloot Lovisa een pauze te nemen en zich meer te concentreren op haar werk als mode-illustrator en werd uitgenodigd als gast student op het Royal College of Art in Stockholm. Na haar studie verhuisde ze naar Parijs en in 2003 lanceerde zij opnieuw – dit keer samen met een zakenpartner die gericht was op de commerciële ontwikkeling – het merk “Burfitt”. De focus van Lovisa ligt nu voornamelijk op het illustreren van mode.

Materialen en technieken

In haar werk gebruikt Lovisa diverse materialen en technieken: zwarte inkt, viltstiften, acrylverf, kleurpoten, etc. Hierdoor krijgen de illustraties een expressieve, pittige uitstraling en komen de kleuraccenten in combinatie met de vaak toch veel zwarte lijnen op een witte achtergrond nóg beter tot hun recht.

Diverse grote namen

Kunstenares Lovisa Burfitt werkte voor een aantal gigantisch grote namen, waaronder H&M, Sephora, Rörstrand, Givenchy, Harrods, Guerlain, Kenzo, Chanel, Nina Ricci, Smart, etc, etc… Op de webshop van haar agent zijn een aantal van haar werken te koop. Jammer dat er maar een kleine hoeveelheid illustraties staan. Wie weet komt er nog meer!

Lovisa Burfitt illustratie Aura Photoagency
Lovisa Burfitt-illustratie-Aura Photoagency_31 Lovisa Burfitt-illustratie-Aura Photoagency_034 Lovisa Burfitt-illustratie-Aura Photoagency_46 Lovisa Burfitt-illustratie-Aura Photoagency-23 Lovisa Burfitt-illustratie-Aura Photoagency
12-syster-luisa_o-mlle-o-Lovisa Burfitt-illustratie 17_flaskpost-mademoiselle-Lovisa Burfitt-illustratie 24-kodkod-tarta-mlle_Lovisa Burfitt-illustratiejpg 25-white-picknick_Lovisa Burfitt-illustratie 28-flygande-mattan-mlle-o-copy-1155x944 Meubles-de-balcon-Lovisa Burfitt-illustratie PRESSBILD-25-poster_xtestX2mlle-o-parad-copy-1155x830

 

Lovisa Burfitt-fashion-H&M
Diis Portraits
Lovisa Burfitt-illustratie-mode-H&M lovisa-burfitt-H&M Storytellling_Large-Lovisa Burfitt

 

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen