5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Maison et Objet Parijs – Part 1

» Naar de shop

De beurs Maison et Object in Parijs markeert voor mij het einde van de zomervakantie. Het woonseizoen staat weer voor de deur en bedrijven waar ik mee samenwerk starten langzaam weer op. Een mooie tijd, zeker als er ook nieuwe producten worden gelanceerd.

Het zag er even naar uit dat een bezoek aan de beurs niet door zou gaan, maar op de valreep waren Yvo Ruiters (architect) en Ronald Knol (productontwerper) mijn metgezellen voor de trip! Het werd een bliksem-trip! Overdag gewoon werken, ’s avonds met de auto tot net boven Parijs, waar we overnachtten. De volgende dag het bezoek aan de beurs en daarna vlug weer terug!

Zatellite lamp by Anon Pairot - photo MarcVanderVoorn - Gimmii

Naast een bezoek aan ‘mijn’ Spoinq (hierover meer in deel 2 van Maison et Object – Parijs), heb ik een aantal producten gezien die zeer de moeite waard zijn om met jullie te delen. Mijn oog viel als eerste op de Zatellite lampen van Anon Pairot uit Thailand. Het is een kruising tussen de Random light en Non-random light van Bertjan Pot (Moooi).

De huid van de Zatellite lamp bestaat uit geweven 0.5 millimeter staaldraad, dat vervolgens wordt punt gelast. Door de belijning ontstaat er een fascinerend patroon waarachter de lichtbron schuil gaat. De patronen die Anon gebruikt zijn verwijzingen naar traditionele Thaise textielprints. De lampen zijn licht en sterk. Op zijn Facebook zag ik dat hij inmiddels een Nederlandse distributeur heeft gevonden: Haans. Ze zijn dus binnen handbereik!

Vuilcontainers

Mijn Wesco Kickboy gaat de deur uit! In 2013 lanceerde Frédéric Périgot samen met Rossignol (1896) een serie bijzonder fraaie vuilcontainers die luisteren naar de namen Frisbee en Mobil. Ik had niet gedacht dat ik ooit mijn hoofd zou omdraaien voor een vuilnisemmer… maar niets is minder waar.

Zelf zegt hij over de lijn; “Ik wilde niet zomaar de volgende vuilcontainer ontwerpen. Hij moest de belijning van een vliegtuig hebben, met een perfecte coating. De deksel doet denken aan een Frisbee (vandaar de naam!) en als je hem sluit moet hij dichtvallen als de deur van een sedan.” Naar mijn idee is hij daar in geslaagd. Tijdens Maison et Object introduceerde hij nieuwe kleuren. Doe mij maar de witte!

Rossignol containers at Maison&Objet photo MarcVanderVoorn - Gimmii
Rossignol - containers prullenbak foto Marc Vander Voorn - Gimmii

Klassiek-modern

Zo laat de collectie van Frama zich het best omschrijven. De eerlijke materialen, hout en metaal vormen de basis. De vormentaal is eenvoudig en strak. Ik houd ervan, het ligt heel dichtbij mijn stijl, vandaar dat ik even kennis heb gemaakt.

De ontwerpen zijn tijdloos en laten zich heel goed combineren in een modern of klassiek interieur. De krukken “Adam Stool” van Toke Lauridsen springen er uit. Vooral de uitvoering in tuigleer is prachtig. De zitting is zo dun maar toch sterk door de stalen rand die het onderstel met de zitting verbindt. Ook het bankje met de hoogte van een barkruk is een mooie aanvulling van de lijn.

Cone Shades Frama collectie - photo MarcVanderVoorn - Gimmii
Frama collectie at Maison & Objet- photo Marc Van der Voorn - Gimmii

 

Adam bench Toke Lauridsen foto Marc Vander Voorn - Gimmii
Adam stool leather - photo Marc Van der Voorn - Gimmii
Frama collectie foto Marc Van der Voorn - Gimmii

Lees morgen deel 2 van Maison et Object Parijs door de ogen van ontwerper Marc Th. van der Voorn!

Ook leuk om te lezen