Twee zaken zijn opmerkelijk in de nieuw geopende Papabubble II snoepwinkel in Amsterdam. Allereerst het aantrekkelijke ambachtelijke creeren van snoepgoed natuurlijk, maar ook de minimalistische interieurarchitectuur. De Japanse architect Yusuke Seki is verantwoordelijk voor de mix van kale muren, schuifdeuren, grote open werkplekken & opbergsystemen met traditionele kruidenierskasten.

Veel glas
Glas is tevens een centraal thema in Papabubble II. Glazen wanden zijn geplaatst als gordijnen, waardoor lichtreflecties veranderen met het weer en het tijdstip van de dag. Vanwege het gebruik van zoveel glas is het voor voorbijgangers ook mogelijk tot helemaal in de tuin te kijken.

Fusie Dutch, Japans & Spaans
Het gebouw zelf is Amsterdamse architectuur. De binnenwanden zijn de buitenwanden van de buren. Seki hield deze naakte wanden intact om een vloeiende overgang van buiten naar binnen te bewerkstelligen. De snoepwinkel wil ‘ open to the public’ zijn. Eenmaal binnen geniet je van live-action ambachtelijk snoepmaken. Je kunt artistieke snoepjes kopen of laten maken met onder meer je logo, voor een bruiloft, geboorte of helemaal naar eigen ontwerp.

 

 

Foto’s : Kuba Dabrowski

 

Ook leuk om te lezen