Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

King of stripes: Paul Smith

» Naar de shop

De enige echte ‘king of stripes’ is natuurlijk de fashion designer Paul Smith (1946). Deze Britse ontwerper is wereldberoemd geworden door zijn excentrieke designs voor (dames)kleding.

Mode en meubels
Dat Paul Smith ook een groot talent heeft voor het ontwerpen van meubelstoffen is wel duidelijk. Begin 2012 showde hij, in samenwerking met Maharam Design Studio en meubelfabrikant Fritz Hansen, een zeer bijzondere en opvallende meubelstof genaamd ‘Point’.

Designklassiekers met een twist
Geïnspireerd door de traditionele Schotse ‘Fair Isle’ breitechniek, waarbij met meerdere kleuren een patroon wordt gebreid, bundelen Maharam Design Studio, Fritz Hansen en Paul Smith hun krachten met als doel: een ‘twist’ geven aan de bekende designklassiekers.

Point
Meubelstof Point, met in totaal 7 verschillende geometrische patronen en 11 kleurstellingen, werd voor het eerst getoond in de ‘Republic of Fritz Hansen Store’ tijdens de London Fashion Week in februari 2012. De stof is toegepast op de designklassiekers Egg, Swan en Grand Prix van Arne Jacobsen en de Alfabet Sofa van Piero Lissoni.

 

Kleurrijke en geometrische patronen
De zeven patronen van de stof Point zijn stuk voor stuk opgebouwd uit een vierkant en worden in de lengte, variërend van 29 tot 79 cm, herhaald. De 135 cm brede meubelstof Point is gemaakt van 97% Rayon (Viscose) en 3% Nylon en heeft een slijtvastheid van maar liefst 100.000 Martindale (ook zéér geschikt voor projectmeubilair dus).

 

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen