Australische architectuur in de natuur

» Naar de shop

Het doel van Jesse Bennett Architect was om een serie ‘joyful’ kamers te creëren die het dagelijkse leven inspireren en verrijken. Verder moest het huis ook perfect passen bij de tropische omgeving. Planchonella House is te vinden in het regenwoud van Noord Queensland, Australië.

Planchonella House

Opvallend is het schaarse gebruik van muren en steunelementen samen met een overvloed aan glas. Heerlijk om ongegeneerd van de omgeving te genieten.

View planchonella house jesse bennett architect

Passive design

Het ontbreken van duidelijke binnen en buitenruimte draagt nog bij aan het gevoel van leven in de natuur. Jesse Bennett Architect maakt gebruik van ‘passive design’ bij het Panchonella House, wat inhoudt dat in het design gebruik gemaakt wordt van het klimaat om een comfortabele temperatuur in huis te bewaken. Passief design vermindert of neemt de behoefte aan externe verwarming of verkoeling.

Binnenplaats

De binnenplaats van het huis is het tweede hart – naast de keuken – of ook wel misschien de ‘longen van de woning, zoals Jesse Bennett het zelf noemt. ” Deze ‘courtyard’ geeft zoveel aan het huis en de bewoners, het is een oase die zon biedt, licht, ventilatie, geluk, activiteit, visuele stimulatie en entertainment”. Het is ook het focuspunt in de woning, waarbij het ene deel verbonden wordt met het andere deel, inclusief een verbinden naar het omliggende regenwoud.

Ik denk dat ik ga voorstellen of ze een maandje of meer ‘houseswap’ willen doen…

Deck planchonella house jesse bennett architect
planchonella house jesse bennett architect glass
Planchonella house jesse bennett
Bathroom Planchonella house jesse bennett architect
planchonella house jesse bennett architect bathroom
woonkamer planchonella house jesse bennett architect
bar rainforest house jesse bennett architect Queensland Australia
Zithoek Planchonella huis jesse bennett architect
Planchonella woning Jesse Bennett architect

Foto’s: Jesse Bennett Architect

Ook leuk om te lezen