Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Processed Paper van Pia Wüstenberg

» Naar de shop

Papier is al een tijdje een geliefd materiaal om mee te werken. De half Duitse/half Finse Pia Wüstenberg heeft hier ook mee geëxperimenteerd en is tot een uniek project gekomen: Processed Paper.

Lijmen, persen en draaien
‘Processed paper’ is ontstaan n.a.v. Pia’s onderzoek naar materiaal in haar omgeving. Doordat ze vroeger meubelmaker is geweest heeft ze de traditionele houtbewerkingstechnieken kunnen gebruiken voor dit project. Ze heeft eigenlijk twee simpele materialen gebruikt, recycled papier en PVA lijm. Dit heeft ze samen gelijmd, geperst en gedraaid tot een ruw materiaal. Vervolgens heeft ze dit in de draaibank bewerkt, net als hout. Hierdoor worden de verschillende lagen en kleuren van het papier zichtbaar zodat dit een mooi patroon vormt. Zo mooi dat het er heel kunstzinnig uitziet, maar tegelijkertijd is het ook zeer functioneel.

Beresterk
En zo zie je maar: papier kan heel transparant en fragiel zijn, maar aan de andere kant ook heel sterk. Dit is vooral afhankelijk van de manier waarop het bewerkt wordt. Op de manier zoals Pia dit gedaan heeft is het pootjes, stoelen of schragensterk.

Dutch Design Week
Pia Wüstenberg zal komende week ook te zien zijn op de Dutch Design week in Eindhoven met een ander project: Stacking vessels. Samen met 3 andere designers vormt ze Soft Edges. Zij zijn net als Pia afgelopen jaar afgestudeerd aan de Royal College of Art in Londen.

Ook leuk om te lezen