Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Spiegel van Tetsuo Kondo Architecten

» Naar de shop

Dat architecten ook wel eens zin hebben om iets anders te doen, laat de club van Tetsuo Kondo Architects zien.

Spiegeltje spiegeltje
Het Japanse architectenbureau heeft  een spiegel ontworpen waarbij je een helder beeld krijgt wanneer je er recht voor staat. Wanneer je echter van opzij kijkt lijkt het wazig. Schijnbaar wordt deze techniek al gebruikt in winkelruiten en op vliegvelden, dus het is misschien niet het meest innovatieve project. Vooral leuk ook door de spiegellijst.

Gaufreren
De spiegellijst is namelijk gemaakt van gegaufreerd papier. Ik moest nog weer even opzoeken wat gaufreren ook al weer precies was, maar het is het versieren van een oppervlak door middel van kerven of reliëfdrukken, zoals bijvoorbeeld het handpersen van linnen boekkaften of bladgoudoppervlakken. Alleen van zeer dichtbij onthult zich de schoonheid van deze ´embossed mirror frame´. Hier volgen een aantal foto´s van de spiegel van de architecten uit Tokyo met hun Tetsuo Kondo website die op zijn minst opmerkelijk te noemen is.

Spiegel Tetsuo Kondo Architecten JapanSpiegel Tetsuo Kondo Architects beeld hangt af van positieSpiegel Tetsuo Kondo Architects Tokyo

Ook leuk om te lezen