Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

The Craft of Thread Wrapping

» Naar de shop

Ik ben gek op design dat gemaakt is met een zelfontworpen machine. Dat gaat verder dan ontwerpen alleen. Daar komt een extra dosis techniek, wetenschap én creativiteit bij kijken. Zo ook deze Thread Wrapping Machine van de Zweeds-Chileense ontwerper Anton Alvarez. Met deze machine heeft hij het project ‘The Craft of Thread Wrapping’ gemaakt.

The Thread Wrapping machine

De machine is een gereedschap om verschillende soorten materialen zoals hout, staal of plastic met elkaar te verbinden, zonder het gebruik van schroeven of spijkers. Het verbindende materiaal is een met lijm gecoate draad. Normaal gesproken kost het aardig wat moeite en tijd om bv. hout met staal of plastic te verbinden. Met deze machine gaat het veel sneller én het ziet er super mooi uit met al dat gekleurde draad. Daar komt denk ik het Chileense bloed van de ontwerper omhoog, want deze kleuren ogen niet gelijk Scandinavisch. Meubels om vrolijk van de worden; ik vind ze mooi!

Thread wrapping machine van Anton Alvarez

The Craft of Thread wrapping van Anton Alvarez

Threads voor Thread wrapping van Anton Alvarez

Oefening baart kunst

Het omwikkelen van de verschillende delen behoort in een bepaalde volgorde te gebeuren. Alvarez is zelf nog steeds nieuwe trucjes aan het ontdekken met zijn Thread wrapping machine. Hij wordt steeds beter door de machine zoveel mogelijk te gebruiken . Op dit moment bestaat de collectie uit meubelobjecten, maar hij ziet ook potentie in het gebruik van de machine voor bijvoorbeeld architectuur en conceptuele ruimten.

The Craft of Thread wrapping bankje Anton Alvarez

Thread wrapping door Anton Alvarez

Thread wrapping door Anton Alvarez

 

Ook leuk om te lezen