5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Happy trend herfst 2010

» Naar de shop

Van 12 tot 15 augustus werd de FORMEX, de toonaangevende Scandinavische jaarbeurs, weer gehouden. Meubels, interieur design, kunst, textiel en cadeauartikelen uit vooral Zweden, maar ook o.a. Finland en Denemarken waren te zien in het Stockholm International Fairs gebouw.

Trend herfst 2010
Het thema voor de herfst 2010 is het optimistische HAPPY. Formex wilde een sfeer neer zetten die uitstraalt dat de economie weer aantrekt en waarbij mensen het zat zijn om zich zorgen te maken. Het is tijd om te vieren. Ze proberen aan te zetten tot het uitnodigen van je buren, collega´s of familie voor een diner. Een elegant glas bubbels op dinsdag, een stoofpotje op donderdag of een brunch op zondag. Iets kleins is al goed genoeg.

Simpel, persoonlijk, beetje gek
De sfeer die bedoeld wordt is van experimenteren, relaxen, aardig zijn voor jezelf en anderen. Interieurs zijn weer simpeler, niet te veel pracht en praal of uiterlijk vertoon. Gewoon lekker wat je leuk vindt op een persoonlijke, beetje gekke manier.

Saampjes
Bij het thema Happy hoort ook een hoop togetherness, hetgeen een stuk leuker klinkt dan het oubollige Nederlandse samenhorigheid. Denk aan samen bakken, dingen maken, koken, uitgaan, werken en relaxen. Facebooken, bloggen en twitteren voeren hoogtij, maar we zijn ook thuis socialer. Conversatie wordt belangrijker en intermenselijke interactie is wat het leven de moeite waard maakt. Prestige wordt steeds minder belangrijk, het gaat steeds meer om elkaar ontmoeten en socialiseren.

Pastel met brutalere kleuren
De inrichting moet bij deze levensstijl passen: liefde, impuls aankopen, trouwe metgezellen en oude herinneringen, gecombineerd met nieuwe spullen en doe het zelf producten. Landelijke accessoires gecombineerd met stedelijke invloeden. Denk qua kleuren aan de 1950 pasteltinten in combinatie met met brutalere heden tendaagse kleuren. Delicate patronen, ruiten, strepen en bloemen, met verschillende kleuren grijs als basis. Best een leuke levensfilosofie.. met leuke bijbehorende objecten. Binnenkort zal ik wat schrijven over een leuk krukje dat te zien was op de Formex.

Bron: Formex

Ook leuk om te lezen