Uitbundig Google kantoor in Tel Aviv

» Naar de shop

Google is recentelijk verhuisd naar een groots nieuw kantoor in Tel Aviv, Israël. Ze hebben hun intrek genomen in acht verdiepingen van het Electra Tower. Het design komt uit de koker van Camenzind Evolution, in samenwerking met Setter Architects en Studio Yaron Tal.

Sober en minder sober
Er is voor gekozen de standaard werkplekken sober te houden, maar de vele meetingareas en algemene ruimtes goed op te tuigen. De drie restaurants hebben ook hun eigen stijl en thema. Het geheel is dus een combi van modern, maar ook maar wat minder modern, design en natuur. Duurzaamheid was een specifiek speerpunt. Niet alle alles is onze smaak, maar sommige elementen zijn fenomenaal.

Participatie
Iedere verdieping is ontworpen met een andere lokale identiteit in gedachten. Daarmee moet het een reflectie zijn van de diversiteit van Israël als land en natie. De thema´s zijn gekozen door lokale googlers, die ook deel mochten uitmaakten van het interpretatieproces van deze ideeën.

Campus
 Zeven van de acht verdiepingen zijn door Google zelf in beslag genomen. Op de overgebleven verdieping huist een Campus, dat ook in december 2012 werd geopend. Het is een opstapje voor ondernemers en ontwikkelaars: een basis voor start-up bedrijfjes en de tweede Campus van Google wereldwijd.

foto´s: Itay Sikolski

 

Ook leuk om te lezen