Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Abstracte kunst van Marimekko

» Naar de shop

Marimekko gooit het dit najaar over een andere boeg met ontwerpster Astrid Sylwan.

Het finse Marimekko bestaat al sinds 1951 en staat bekend om zijn vrolijke, kleurrijke en meestal grote grafische, figuratieve prints. Het verkoopt o.a. interieurstoffen, kussens, dekbedovertrekken, behang en servies, maar ook kleding in dezelfde kleurrijke stoffen.

Shimmering of water
Dit najaar komen ze met een nieuwe print: Vattenblänk. Deze is ontworpen door de uit België afkomstige Astrid Sylwan, die momenteel in Zweden woont. Vattenblänk betekent in het zweeds ‘schittering van het water’. Dit was dan ook de inspiratie van de ontwerpster. Ze laat de beweging van het krachtige water zien met zijn kleurrijke schaduwen. Vattenblänk ziet eruit als een abstract schilderij, totaal anders dan we gewend zijn van de andere, meer figuratieve, retro ontwerpen van Marimekko zoals o.a. de bekende print Unikko of Kulkue.

De meningen zijn dan ook verdeeld over het ontwerp van Vattenblänk. Ikzelf zie toch liever de grafische, retro prints. Desalniettemin kan een kussen met Vattenblänk print je bank flink opfleuren. De producten van Marimekko zijn in Nederland o.a. te koop bij keckenlisa.nl

 

Ook leuk om te lezen