Wonen in een oliemolen uit de 17e eeuw

» Naar de shop

Van oliemolen tot prachtig woonhuis

Dit fantastische pand werd gebouwd in de 17e eeuw en diende als oliemolen. Op het moment dat architecten Ludovica en Roberto Palomba – oprichters van Palomba Serafini  – de molen ontdekten was de molen al 30 jaar niet meer in gebruik. De muren zagen zwart van de rook, maar ondanks dat zagen Ludovica en Roberto veel potentie in het gebouw. Ze werden smoorverliefd op de bijzondere architectuur en kochten het pand om het te renoveren en om te toveren tot een prachtig woonhuis. 

De kracht van eenvoud

Het karakter van de oude molen behouden stond met stip op nummer één, tijdens het ontwerpproces en de renovatie. Er werden bewust géén muren of afscheidingen aan het pand toegevoegd, om de structuur open en luchtig te houden. Veel licht was er binnen niet, dus werden er minimalistische dakramen geplaatst. Ook werd de achterwand gedeeltelijk verwijderd om meer zonlicht naar binnen te halen.

17th-century-oil-mill-salento-gimmii

Lokale ambachtslieden

De muren en de – maar liefst zes (!) meter hoge plafonds met de indrukwekkende bogen- werden wit gemaakt en op de vloer lieten zij natuursteen leggen. De renovatie, de deuren en de lampen werden verricht  / gemaakt door lokale ambachtslieden.

Lecce – Italië

Alsof de woning alleen nog niet mooi genoeg is staat dit indrukwekkende pand ook nog eens in het prachtige, culturele Lecce (regio Apulië, Italië: in de hak van de Italiaanse laars).

Zucht.. Ben je al jaloers?

a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-4 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-6 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-10 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-11 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-21converted-old-mill6a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-22 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-25 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-26

Fotografie door Francesco Bolis.

Ook leuk om te lezen