Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Zoute vloerkunst van Motoi Yamamoto

» Naar de shop

De Japanse kunstenaar Motoi Yamamoto is een zeer geduldig man. Hij spendeert rustig meer dan 50 uur gehurkt om zijn delicate en adembenemende kunst op de vloer vorm te geven. Hij gebruikt hiervoor een plastic spuitfles gevuld met geraffineerd zout, héél veel zout.

Labyrinth
Zijn ontwerpen noemt hij Labyrinth en ze waren onder meer al te bewonderen in Tokio, Keulen en Marseille. Ik zeg met nadruk wáren, aangezien zijn kunstwerken nu allemaal in het water liggen.

Motoi roept aan het eind van de tentoonstelling de bezoekers op het zout te vergaren, gezamenlijk naar de zee of een rivier te reizen en het weer terug te geven aan het water. Een prachtige gedachte om even stil van te worden.

Doe het zelf project
Zout is in Japan onder andere het symbool voor purificatie. Het maken van een tijdelijk tapijt of kunstwerk op een tafel lijkt mij een prachtig DHZ-project voor in je eigen huis. Een creatieve manier om je geduld te oefenen of een innerlijke schoonmaak te houden.

Wellicht ook een leuk idee om met de kids te doen in de voorjaarsvakantie. Net weer even anders dan samen puzzelen.

Wil je nog live inspiratie op doen, dan kan dat op de tentoonstelling Reliefs, die nog tot 26 februari plaatsvindt in Toulouse.

Ook leuk om te lezen