5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Tijdens het koken lekker even tussendoor in je kookboek snuffelen of een tijdschrift doorpluizen op deze nieuwe Pa Sofflocket, heerlijk. Gedurende zeven weken hebben de jonge industriële ontwerpers Lisa Frode, Emma Nilsson en Johanna Westin samengewerkt aan dit Zweedse keukenbankje.

Nieuw jasje
De Pa Sofflocket is geïnspireerd door de Köksoffa, die uit 1700 stamt. Hij werd destijds als sofa gebruikt en ’s nachts als bed. Soms stond hij in de slaapkamer, maar vaker ook in de keuken. Het nieuwe ontwerp moest nog meer functionaliteiten krijgen: en dat is gelukt.

Je kunt zitten, liggen (hoofdkussentjes kunnen aangebracht worden) en opbergen. 112,5 liter opbergruimte maar liefst, verdeeld over twee delen. Het meest opvallende element is echter de achterkant van de Pa Sofflocket, waar boeken of tijdschriften opgeborgen kunnen worden. Dit geeft het bankje echt het elan van een object dat ruimtes kan verdelen.

Overal op zijn plek
Ik zie de Pa Sofflocket ook zo in een kinderkamer. Lekker samen met je kind het bankje verven in felle kleuren. Extra dekens en kussens kunnen opgeborgen worden in zijn buikje. Of gewoon speelgoed natuurlijk. Maar ook in een wachtruimte, studeer- of werkruimte zou hij niet misstaan.

Bijzonder leuk is ook het creatieve boekje dat je kunt downloaden over de totstandkoming van dit project.

Ook leuk om te lezen