Wij houden van bijzondere materialen. En als er dan ook 100% natuurlijke ontwerpen mee worden gemaakt die er ook strak uitzien zijn we extra blij. Het gaat om een bamboe ontbijt/dinerset en een koffieservies, gemaakt door ontwerper Pino (1972) voor het jonge merk 8Pandas.

Minimaal design maximale duurzaamheid
Pino werkte met thema´s als bewust tafelen met puur design´. ¨Ik ben heel blij dat ik ben aangesteld om de eerste serie voor het jonge merk 8pandas te ontwerpen. Ik denk dat het een verantwoordelijkheid van een designer is bij te dragen aan eco-design producten.¨

8pandas
Het merk 8pandas wil graag bijdragen aan een mooiere duurzamere toekomst. Als je de 8 van 8pandas op zijn zij kantelt krijg je het symbool voor oneindigheid. Dit symboliseert ‘from nature back to nature’ en verwijst naar een stroom die eindeloos verdergaat, ofwel het recyclen van elementen. De link van panda´s en bamboe moge duidelijk zijn.

Functioneel
Naast de ideologische kant heeft Pino ook een hele functionele 12-delige ontbijt/dinerset gemaakt, evenals een 6-delig koffieservies. Functie en vorm zijn heel efficiënt uitgebuit. Het gebaksbordje kan bijvoorbeeld ook dienstdoen als schoteltje voor onder je cappuccino of als deksel om soep in de kom warm te houden. Het dekseltje van de drinkbeker is tevens een onderzetter, maar kan ook worden gebruikt om je theezakje op te leggen. Zie ook het filmpje.

Eco-chique
De ontbijt/dinerset en koffieservies kosten respectivelijk € 39,95 en € 19,95 en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart-grafiet via Delta Proterra. De Gimmii redactie heeft de ontbijt/dinerset getest en was positief verrast door het slimme, eco-chique design met een goed verhaal.

Ook leuk om te lezen