5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

(H)eerlijk eten en drinken

» Naar de shop

Fairtrade wordt steeds bekender én populairder! Steeds meer winkels gaan eerlijke producten verkopen en gelukkig worden de producten ook steeds vaker door de consument gekocht.

Van bananen tot woonaccessoires
Er bestaan inmiddels duizenden Fairtrade producten. De bekendste zijn de bananen en koffiebonen, maar Fairtrade gaat veel verder. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige sjaals en mutsen van Alpacawol uit Peru, mode- en woonaccessoires van recycled materiaal (zoals een tas vervaardigd van veiligheidsgordels van auto’s) en handbeschilderd keramiek.

Servies met Thaise wijsheden
Ik wil je hier graag het servies “Thai Tradition” van Fair Trade Original laten zien. Dit prachtige servies van keramiek wordt gemaakt in Lampang (Thailand). De blauwe motiefjes worden stuk voor stuk handmatig op de producten aangebracht. Dit is zeer gunstig voor de werkgelegenheid én zorgt ervoor dat elk product uniek is!

Het servies is beschilderd met verschillende Thaise motieven: Het Pineapple motief is geïnspireerd op de schil van een ananas, het Mumflower motief is afgeleid van de Chrysant en de Poem is een motief met Thaise wijsheden, zoals: “Bedek ook de achterkant van een Boeddhabeeld met goud”, oftewel: “Waardeer degene die in stilde anderen helpt en daarvoor niets terugverlangt”.

Duurzaam hoeft niet duur te zijn
Dat duurzame producten niet altijd duur hoeven te zijn bewijst Fair Trade Original met dit prachtige servies. Je hebt al een unieke, handbeschilderde mok voor € 4,25.

Kijk snel waar je deze Fairtrade producten kunt kopen en draag jouw steentje bij aan een betere en eerlijkere wereld.

Puur Restaurant Week
Van 14 t/m 20 november is het trouwens de “Puur Restaurant Week”. Je kunt dan bij honderden restaurants door heel Nederland genieten van een (h)eerlijk 3-gangen diner. Deze restaurants zetten deze week een “Puur Menu” op de kaart, waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen