5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Gedicht op tafel

» Naar de shop

Wie bij tafelkleden nog steeds aan zijn oma begint te denken heeft het mis, ga maar gauw kijken in het Textielmuseum Tilburg. Dat deed Paul van Berkel ook en die startte daar direct met het maken van prachtige tafelkleden en servetten. In eerste instantie fabriceerde hij op de doe het zelf afdeling van het museum tafellinnen alleen voor zijn familie, maar toen hij ermee naar oa. the Frozen Fountain in Amsterdam ging werd het een instant hit.

Omdat de grafische tekeningen helemaal ingeweven zijn in de stof (in plaats van erop geprint, wat je kent van je T-shirts) is dit tafelkleed damast. Bijzonder: voor dit kleed genaamd The Union of Water liet van Berkel zich inspireren door een Arabisch gedicht waarin water wordt geëerd als hét kosmische materiaal dat eenheid brengt. Klinkt zweverig, maar in het grafisch ontwerp van het kleed komen de Arabische letters terug als een soort golfjes die in beweging zijn. Een ontwerp met inhoud dus.

Paul van Berkel studeerde grafisch ontwerp in Den Bosch en heeft een eigen studio in Amsterdam waar hij naast tafellinnen ook – en waarschijnlijk wel meer dan tafelkleden – branding en online communicatie aflevert. We hopen dat hij dat niet in het Arabisch doet.

Bekijk het tafellinnen van Paul van Berkel & meer accessoires op Liever Interieur.

Ook leuk om te lezen