Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Muizenvallen en opstaan

» Naar de shop

Vandaag eentje uit de oude doos (2005). Het concept van deze muisvriendelijke vallen is van de hand van Roger Arquer en voor vegetariërs en veganisten een absolute must have! Ze zijn namelijk niet dodelijk, maar slechts bedoeld om muizen te vangen. Daarna mag je zelf beslissen wat je met de muis doet.

De gebruikte materialen en mechanismen zijn heel eenvoudig: helder glas, een metalen veer, een paperclip, een metalen moer, een plantenpot en een stukje kaas of een soepstengel. Happy hunting!

Muis in glas
Zet een glas op zijn kop met een soepstengel aan een veer. De veer houdt het glas omhoog, zodat de muis naar binnen kan lopen. Zodra de muis aan de soepstengel knabbelt, breekt deze en valt het glas naar beneden. Deze variant is overigens ook te koop bij Thorsten van Elten.

Muis in fles
Pak een middelgrote glazen fles en leg deze horizontaal neer met een conische veer in de hals. De muis is in staat om door de veer te kruipen, omdat de veer aan de buitenkant kan uitzetten. Binnenin echter niet. Het principe werkt als een kreeftenval of een Chinese vingerval.

Muis in gloeilamp
Zodra de muis naar binnen stapt, laat de moer los en kantelt de gloeilamp recht omhoog.

Muis in vaas
Bovenop een vaas bevestig je een lange veer. Zodra de muis naar binnen is geklommen, springt de veer weer omhoog.

Ook leuk om te lezen