5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Geen meubel dit keer, maar een prachtig glaskunstwerkje. Wederom is het eenvoud troef. De basis voor deze olie & azijn set is een handgeblazen conische fles.

Door middel van heel veel warmte wordt de huls geblazen uit een klomp glaspasta. Daarna wordt het tuutje aan de hals gedraaid. Hier moet straks de dispenser in passen en deze maat moet bij elke fles hetzelfde zijn.

Tot slot verwarmt men de hals van de fles op het punt waar de knik moet komen. Hierbij wordt de fles continu rond gedraaid. Zodra het glas zacht word en het draaien stopt, trekt de zwaartekracht de hals iets krom en ontstaat de plooi in de knik.

Mooi knikje
Het knikje in de hals past bij de handeling, hij nodigt enorm uit om te schenken. Ontwerpster Deb Jones ontwierp deze fles bij de Jam Factory uit Australië. Een initiatief waar ontwerpers bijzondere ontwerpen zelf kunnen realiseren. Zo beschikken ze o.a. over een glasstudio, een meubelwerkplaats en een keramiekafdeling. Op de website van de Jam Factory vind je dus nog veel meer mooie ontwerpen.

De KINK olie fles kost iets minder dan € 100,- en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

 

 

Ook leuk om te lezen