Opbergsysteem Méo Shelf van Olivier Desrochers

» Naar de shop

Mooi design komt niet alleen uit Scandinavië, Italië, Japan en ons eigen land. Ook in Canada kunnen ze er wat van. Neem bijvoorbeeld Olivier Desrochers die onlangs Méo Shelf aan de wereld heeft voorgesteld. Dit systeem van planken – laten we het een opbergsysteem noemen – doet in eerste instantie denken aan een steigerinstallatie of banken die op elkaar zijn gestapeld.

Stapel bouwstenen
De ontwerper heeft echter de link gelegd met een tijdelijk spel van bouwstenen die klaar zijn om ‘gemonteerd’ te worden. Hiervoor heeft hij gebruik gemaakt van massief eiken planken die aan elkaar worden verbonden met gekleurde stalen steunen. Het effect van ‘onaf’ zijn, wordt gecreëerd door het feit dat de gekleurde stalen op verschillende posities zijn geplaatst. Hierdoor lijkt het een bouwwerk, dat nog goed in elkaar gezet moet worden.

Uit de blokkendoos
Eigenlijk doet het ontwerp om die reden ook misschien wel denken – door de rechte hoeken en de onderbreking van de felle kleur – aan een eenvoudig bouwwerk uit de kindertijd. Je kent het wel, van die houten blokken.

En juist in die eenvoud schuilt het succes van dit functionele ontwerp. Hierdoor is hij overal te plaatsen en te gebruiken: van de studeerkamer tot de woonkamer en de keuken. Bovendien kun je voor het staal kiezen uit verschillende kleuren, waardoor er zeker een match zal zijn met ander meubilair.

Bron foto’s: Olivier Desrochers

Ook leuk om te lezen