Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Scotch Club – een prachtige weerkaatsing van licht

» Naar de shop

Ontwerpers Xavier Mañosa en Mashallah lieten zich tijdens het ontwerp van deze bijzondere lamp inspireren door draaiende discoballen. De naam van de lamp is een eerbetoon aan de eerste discotheek in Europa: “Scotch Club”. Ze ontwierpen de lamp voor het Spaanse verlichtingsmerk Marset.

72 facetten
De Scotch Club lamp is een veelhoekige keramische lamp bestaande uit 72 facetten. Deze facetten zorgen ervoor dat het licht alle kanten op wordt gereflecteerd, waardoor er een bijzonder effect ontstaat. Degene met de glanzend gouden binnenzijde zorgt voor de meest bijzondere, warme, sfeervolle lichtweerkaatsing. Maar ook de ‘Scotch Club’ met witte binnenzijden is onweerstaanbaar!

 

Scotch Club wall lamp Marset

Scotch Club lamp kleuren

De buitenzijde van de lamp is verkrijgbaar in vier kleuren: wit, zwart, terra en blauw. Zoals ik hierboven al noemde kun je de binnenkant in het glanzend goud of glanzend wit verkrijgen. De perfecte combinatie; mat en glans! De combinatie van de matte (‘korrelachtige’) buitenzijde en de gladde, glanzende binnenzijde maken de lamp extra bijzonder. Deze combinatie versterkt elkaar en zorgt voor een super chique effect.

Hanglamp, wandlamp, plafondlamp

De hanglamp is verkrijgbaar in drie maten: ø17, ø26 en ø41 cm. Maar er is meer! Naast de prachtige hanglampen zijn er ook wandlampen en plafondlampen verkrijgbaar van de ‘Scotch Club’.  Zelf ben ik helemaal weg van de wandlamp. Deze is verkrijgbaar in dezelfde kleurcombinaties als de hanglamp. De maten zijn: ø30 cm en ø40 cm. De plafondlamp is er in één maat, namelijk ø 14,7 cm en is ook in alle kleurcombinaties te verkrijgen.

Scotch Club ceramic wall Lamp by Marset
Scotch Club wall lamp blue by Marset
Marset Scotch club lamp
Marset Scotch Club ceramic lamps
Marset Scotch Club pendant
Marset Lamp Scotch Club blue Marset
Marset Scotch club pendants
Scotch Club lamp celing by Marset

Ook leuk om te lezen