Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Sympathieke samengestelde stoel van TON

» Naar de shop

Niet vaak zie je iets waarbij alles klopt. De stoel Merano van ontwerper Alex Gufler heeft dat voor mij. Het sobere framewerk dwingt de zitting en de leuning te buigen, en het zijn juist die rondingen die de stoel zijn sympathieke en uitnodigende karakter geven.

Rustige uitstraling
Wat ik ook leuk vind is dat het uiteindelijk in productie genomen model op één punt verschilt van het oorspronkelijke ontwerp van Alex.

De armleuning is in zijn model open, en benadrukt de twee gebogen schalen. Bij het eindproduct smelten deze samen. Wat een rustiger beeld oplevert en ik persoonlijk ook mooier vindt.

Buigmeesters
De stoel is omarmd door meubelproducent TON. Zij produceren o.a. de Thonet stoelen en verstaan het ambacht van het buigen van hout. Door de jaren ervaring en de enorme kennis is deze stoel heel goed te produceren en voor een mooie prijs.

De stoel is al in de prijzen gevallen (1e prijs 48th International Fair of Furniture, Equipment and Interior Decoration in Serbian Belgrado) en zal zeker de wereld gaan veroveren. Het is dat ik zelf onlangs ben gevallen voor de DAW stoel van Eames, anders had ik de Merano graag rond mijn eettafel gehad.

Een klassieker in de dop en al te koop vanaf € 151,90!

Ook leuk om te lezen