Tafelaccessoire van inktvis: de eetbare sake kan

» Naar de shop

De Japanse Ika Tokkuri sake kannen zijn zo´n beetje de meest ´groene´ flessen die je je wensen kunt. Ze zijn volledig gemaakt van inktvishuiden! De mooie vorm van een kan verkrijg je door de inktvissen heel kunstig met rijst of graan te vullen, om vervolgens een andere duurzame technologie te gebruiken- en wel de zon- om ze tot de gewenste vorm te laten drogen.

En die visachtige inktvis smaak? Dat schijnt eigenlijk juist als uiterst positief te worden beoordeeld door de echte sake drinkers, aangezien het de sake ´zachter en milder´maakt. Het is net zoiets als Scotch laten rijpen in een speciaal type houten vat.

Van alle markten thuis dus deze sake kan: duurzaam, recyclebaar en zelfs eetbaar: na vijf keer gebruikt te zijn, heerlijk als snack. En ze staan nog leuk in je interieur ook!

Eetbare sake kannen van inktvis Ika Tokkuri

Bron: inventor spot

Ook leuk om te lezen