Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Project Relaxt samenzijn

» Naar de shop

Dit weekend kon het nog net: lekker buiten eten. Zes studenten van de Aalto Universiteit Finland (Kunst, Design &  Architectuur) & Kobe Disign Universiteit, Japan hebben van dit gegeven een totaalproject TORIKOJU gemaakt. Het is een openlucht- slash marktcafé geworden. Alle elementen van de setting werden zelf ontworpen.

Chique stads picknicken
Doel van het project is de tradities en gewoontes van het buiten eten te bestuderen. En dan vooral in relatie tot hoe dit fenomeen reflecteert in design in Finland en Japan. Buiten eten in de natuur is een bekend fenomeen. Nieuwer is buiten eten in de stad en spontaan een bepaalde plek overnemen wanneer het weer goed genoeg is en iedereen zin heeft.

Pop-up café
De studenten ontwierpen een functionele marktstand (TORIKOJU) met unieke koffieapparaten. Maar ook de gezellige tafels, krukken en producten om het eten te maken en serveren. Zelfs het textiel en kleding voor het project is van eigen hand. Mooie ingrediënten voor een ontspannen get together.

 

Finland en Japan
Het TORIKOJU project was al te zien in Finland bij de Hietalahti haven. In Japan zal het project lopen op Tokyo Design Week (28 -31 oktober 2012) and  in Kobe (8-12 november 2012). Mocht je niet kunnen gaan, dan zijn hier nog wat extra foto´s.

foto´s: Venla Helenius

 

Ook leuk om te lezen