Behulpzaam bestek

» Naar de shop

Soms leunt design tegen kunst aan, maar dit jaar zagen we op de afstudeershow van de Design Academy Eindhoven ook veel ontwerpen die heel praktisch toepasbaar zijn. Een treffend voorbeeld hiervan is het afstudeerproject Transitions van Mickael Boulay.

Gehandicapt zijn betekent niet dat je gehandicapt moet blijven, gelooft Boulay. Vooruitgang is mogelijk. Om die vooruitgang te helpen ontwierp hij Transitions, een bestekset die de gebruiker vooropstelt en de motorische ontwikkeling stimuleert.

Relevante creativiteit
Mickael werkte bij de ontwikkeling van Transitions nauw samen met een fysiotherapeut en een gehandicapt kind. Bij dit stap-voor-stap trainingsbestek lopen de functie van het bestek en de mogelijkheid het te gebruiken parallel. Het mooiste is nog dat zijn eerste gebruiker zeker vooruitgang heeft geboekt.

Mickael zegt zelf: ¨Ik wil gezondheidsproducten en diensten in nieuw perspectief plaatsen en dichter bij mensen brengen. Deze context maakt mijn creativiteit relevant¨. Zie ook het fantastische filmpje.

 

Design Academy Eindhoven
Art Direction: Petra Janssen
Foto´s: René van der Hulst

Ook leuk om te lezen